Onze paarden

Op deze foto staat Anne met drie van onze pony's (voorjaar 2014).

  • Daantje (2010) is onze kleine shetlander merrie. Ze is bij ons geboren, hondsbrutaal en vreselijk nieuwsgierig. Ze is te klein om als rijpony te dienen. Wellicht kan ze worden opgeleid om een karretje te trekken. Daantje heeft snel last van zomerexceem en gaat dan schuren. Om dat te voorkomen draagt ze nu permanent een exceemdeken. Dat ziet er niet uit (ze lijkt net een ingepakte worst) maar helpt wel.

  • Sjors (1999) is een fjordenpaard (ruin) en sinds 2012 bij ons. Hij is stoer en eigenwijs. Bij de vorige eigenaren had hij de naam 'moeilijk' te zijn en niet geschikt voor beginnende ruitertjes. Dat was dus een uitdaging en na een moeizaam proces om hem een beetje manieren te leren doet hij het nu heel goed. Het is een goeiige pony maar hij blijft een lomperik. Sjors is de grote vriend van Daantje. Is het voor haar misschien een substituut voor de vader die ze nooit gehad heeft?

  • Souris (1994) is een kruising van Konik en Arabier. Zij is een wat oudere dame met een bewogen geschiedenis. Souris is officieel een E-pony maar met haar 1.58 m bijna een echt paard. Zo'n pony wordt ook wel een 'damespaard' genoemd. Anne heeft 10 jaar geleden regelmatig gelest op Souris. Op een gegeven moment is ze zwaar verwaarloosd bij de dierenbescherming gekomen en weer opgelapt. Nu mag ze bij ons van haar oude dag genieten. Ze wordt nog wel regelmatig bereden en is een zeer brave lespony. Maar echt zwaar werk hoeft ze niet meer te doen. Souris heeft een groot aantal veulens gehad. Naar zeggen zijn het er wel 15 geweest.

 

In het voorjaar van 2015 is de kudde uitgebreid met Mr B. (Ramayca’s Bram).

  • Mr B. is een Welsh pony (ruin) van 2002 met een schofthoogte van 1.47 m. Een D-pony dus. Bram was in oktober 2014 aangekocht voor een ponyclub maar bleek daar toch niet zo goed op zijn plaats. Bram kan erg goed springen, maar dressuur is nog niet zijn sterkste kant. Mr. B. is een rustige pony, hij neigt wat sloom te zijn maar als je duidelijk naar hem bent, wil hij echt voor je werken.

                                                

 
Eerder hadden wij de volgende paarden/pony's:

 

  • Olleke was ons eerste paard. Gekocht hadden we haar in 2008 en in 2012 hebben we haar weer verkocht.